Jaro na zahradě

WP_20190330_15_42_51_Pro.jpg
Počínajícím jarem se příroda probouzí k životu a sluneční paprsky vytahují nejen první jarní kytičky ze země, ale zvedá také naše děti od televize a počítačů.

Počínajícím jarem se příroda probouzí k životu a sluneční paprsky vytahují nejen první jarní kytičky ze země, ale zvedá také naše děti od televize a počítačů. Konečně opět ožívají, z garáží a sklepů vytahují ven odrážedla, kola či koloběžky. Dejme dětem motivaci k tomu, aby rády chodily ven, veďme je k tomu už odmalička. Vždyť venku je přece tolik zábavy.

Skvělou a nikdy nekončící zábavou je houpačka. Na žádné zahradě, kde jsou děti, by houpačka neměla chybět, protože jakmile je jednou na ni posadíte, už nebudou chtít slézt dolů. Děti vydrží na houpačce klidně i půlhodinu a přitom si společně můžeme povídat nebo zpívat písničky. Oblíbenými hracími prvky na zahradě jsou také šplhací lana, žebříky, houpací kruhy, hrazdy a další vychytávky.

Abychom podpořili v dětech zájem o pohyb, ukažme jim možnosti zábavy ve formě sportu jako např. skákání panáka, chůze na chůdách, házení na kříž, míčové hry, florbal, kopání na branku, házení šipek.

Pokud máte zahrádku a pěstujete si vlastní zeleninku, zapojte do práce i děti. Věřte, že je to bude nesmírně bavit. Mohou si zasadit vlastní hrášek, ředkvičku či mrkev a pak už budou jen s radostí sledovat výsledky jejich práce. Nejen, že získají k práci na zahrádce kladný vtah, což si s sebou ponesou až do dospělosti, ale budou mít radost z toho, že Vám mohou pomoci a jsou užiteční.  Nejlépe, když jim k tomu pořídíte jejich vlastní dětské nářadíčko.

Malí kluci zase rádi kutí s tátou či dědou v dílně nebo na zahradě. Donesou si svůj vlastní kufřík s nářadím a odkoukávají, jak s pravým nářadím manipulovat. Pomáhají jim při práci, s drobnými opravami,  podávají šroubky a poskakují okolo. Aniž si to uvědomují, učí se tím zručnosti a dovednosti.

No a pak je tu pískoviště. Na tom se vyřádí děti všech věkových kategorií včetně mámy a táty.  Můžete společně udělat nespočet báboviček, postavit několik hradů, tunelů, cest a vodních příkopů, ochutnat všechny možné příchutě  zmrzlin a uvařit několik kouzelných lektvarů a nápojů lásky vytvořených z tajných přísad a dětské fantazie.

Ať už strávíte čas venku jakkoliv, je to jedno. Existuje spoustu možností, jak své děti venku zabavit. Ať už jde o zábavu nebo o práci, ze které si nakonec také uděláme zábavu tím, že necháme dítě, aby nám pomáhalo, rozvíjelo se, cítilo se užitečné a pro nás důležité.  Hlavní a podstatná je ta chvíle, strávená společně s našimi dětmi, dokud o ten čas strávený s námi stojí.

Vše, co potřebujete k zábavě Vašich dětí, najdete na našem e-shopu. Děkujeme za Vaši přízeň.

Vaše Pachole 😊